Acasa / Blog / Cum sa efectuezi simplu si rapid o curatare tapiterie auto?

Cum sa efectuezi simplu si rapid o curatare tapiterie auto?

Postat pe 31-03-2015

Din acest articol vei afla de ce nu mai reprezinta o problema procesul de curatare tapiterie auto. Majoritatea soferilor petrec o perioada de timp semnificativa in masinile lor. Daca si tu faci parte dintre persoanele care practic locuiesc in masina lor si daca, pe deasupra, ai copii mici, probabil stii deja cat de usor se pot murdari tapiteriile auto si cat de greu este sa le mentii curate si ingrijite.

In functie de modul in care este confectionata tapiteria auto (piele sau material), trebuie folosite modalitati diferite de curatare tapiterie auto.

Pielea necesita o solutie de curatare speciala si balsamuri dedicate pentru a mentine pielea supla si moale. Aceste solutii se gasesc in magazinele dedicate, la benzinarii si in supermarketuri. Daca pielea de pe tapiteria auto se crapa sau se uzeaza vizibil, singura solutie pentru a-ti face interiorul sa arate ca nou este sa-ti cumperi o alta tapiterie auto. Tapiteriile din piele se pastreaza mai mult curate, insa nu pot ascunde la fel de bine uzura, zgarieturile sau petele.

Indiferent care este materialul din care este confectionata tapiteria auto, primul pas este sa aspiri foarte bine in interiorul masinii, fiind atent la locurile greu accesibile, unde se strange cel mai repede praful sau diferite resturi.

In cazul tapiteriei auto facuta din material, vei avea nevoie de o solutie pentru pete si de o perie moale din plastic pentru a aplica solutia in locul unde petele sunt vizibile. Ar fi ideal ca solutia pentru curatare tapiterie auto sa fie special creata si sa aiba o consistenta de spuma.

Lasa cateva minute sa patrunda solutia in material, apoi freaca suprafata cu peria de plastic 30 de secunde sau un minut. Dupa ce substanta de curatare s-a uscat, aspira inca odata suprafata tapiteriei auto. Pentru suprafetele din plastic din interiorul masinii tale, poti folosi cu success o solutie pentru geamuri, care va curata destul de bine bordul masinii. Nu folosi insa solutia de geamuri pe tapiteria auto, pentru ca risti sa o patezi.

Daca totusi nu esti destul de indemanatic sa iti cureti tapiteria auto si nu dispui nici de timp, atunci apeleaza cu incredere la Best Cleaning Experts, firma de servicii de curatenie si curatare tapiterie auto in Bucuresti, cu o echipa profesionista si foarte bine echipata care se deplaseaza oriunde, la domiciliul clientului.