Acasa / Blog / Cum sa scapi de cele mai dificile pete cu o Curatare Tapiterie Auto optima!

Cum sa scapi de cele mai dificile pete cu o Curatare Tapiterie Auto optima!

Postat pe 26-03-2015

De ce este necesar sa realizezi periodic o curatare tapiterie auto? Pentru ca oricat de grijuliu ai fi si oricat de mult ai proteja tapiteria auto textila, tot se mai intampla sa apara pete pe ea. Unele sunt destul de usor de scos cu produse de curatenie traditionale, dar altele iti vor da batai de cap si e mai bine sa incerci sa le eviti. Care sunt acele 5 pete pe care nu le doresti pe tapiterie ?

1. Petele de cafea

Nu este chiar cea mai dificila substanta de curatat, dar e foarte usor sa apara daca esti bautor de cafea. Cheia este sa o cureti imediat ce s-a varsat. Pune imediat un servetel sau o carpa pe zona afectata si apasa putin, fara sa freci ca sa nu intinzi pata. Daca este vorba de cafea cu lapte trebuie sa actionezi si mai repede cu substante speciale pentru ca pata este si mai periculoasa. In cayul in care pata deja s-a uscat, mai bine ai lasa pe seama unor profesionisti axati pe curatare tapiterie auto, care stiu exact ce solutie trebuie sa aplice pentru ca interiorul masinii tale sa arate impecabil.

2. Ulei, lubrifiant auto sau grasime

Acestea pot aparea dupa o vizita la service sau atunci cand mananci in masina. La petele de genul acesta ajuta uneori lichidul de spalat vase sau, daca asta nu merge, pot incerca si cu pasta de dinti normala alba. Totusi, mai bine mergi pe varianta solutiilor specializate.

3. Petele de la animalele de companie

Sunt foarte comune. Pot fi pete de bale, de urina sau de la alte secretii. Daca ai animale pe care le transporti cu masina, e bine sa iti duci masina la o curatatorie specializata macar o data pe luna.

4. Sange

Nu e vorba de ceva morbid, dar se intampla sa te zgarii sau sa te tai ori sa curga sange din nas. Petele de sange se scot foarte greu si, precum la cafea, trebuie sa se actioneze cat mai repede.

5. Creioane de colorat

Daca ai copii, o sa ai si problema asta. Incearca sa nu le dai creioane de colorat in masina pentru ca petele generate de acestea se scot foarte greu.

Alte pete des intalnite, conform vanzatorilor de masini si companiilor de inchiriere, mai sunt petele de mancare, petele de cerneala, mucegaiul, petele de suc. Avand in vedere cat timp petrecem in masina nu este de mirare cat de usor apar aceste pete. De aceea, se recomanda sa ai intotdeauna la indemana servetele si o sticla cu apa minerala. Si totusi atunci cand nu reusesti sa scoti petele dificile mai bine apelezi la o echipa de profesionisti care se ocupa exclusiv cu servicii de curatare tapiterie auto.