Acasa / Blog / Cum se realizeaza o intretinere si o curatare tapiterie auto din piele?

Cum se realizeaza o intretinere si o curatare tapiterie auto din piele?

Postat pe 19-03-2015

Ce presupune o curatare tapiterie auto din piele ? Best Cleaning Experts iti spune cum sa-ti curgeti eficient tapiteria din piele.

· Folosește soluții speciale

Soluțiile pentru curatare tapiterie auto pot fi găsite sub diferite forme precum spray, spumă, detergent lichid sau cremă. Utilizate corespunzător, aceste produse vor curăța perfect scaunele din piele naturală sau artificială, vor dizolva murdăria și urmele de nicotină și vor elimina mirosurile grele.

· Cu ce aplic pe tapiterie aceste soluții?

Pentru aplicare puteți folosi un burete nu prea aspru ori o lavetă din piele de căprioară. Laveta este ceva mai eficientă deoarece este mai fină și vei folosi mai puțină soluție, în schimb prețul acesteia este si ceva mai mare comparativ cu buretele.

· Apelează la o firmă specializată

Aceste firme au ca obiect principal de activitate retapițarea scaunelor auto, dar multe dintre ele execută și servicii de curatare tapiterie auto ori de întreținere. De asemenea, tot aici vă puteți personaliza scaunele, optând pentru un set de culori prestabilite ori pentru diverse cusături.

· Ce înseamnă tapiterie auto din piele ecologică?

Pielea ecologică este o piele sintetică asemănătoare celei naturale. Asemănarea dintre cele două constă în faptul că pielea ecologică este biodegradabilă la fel ca pielea naturală. Fiind biodegradabilă, această piele a căpătat denumirea de piele ecologică spre a o deosebi de alte materiale sintetice care nu sunt biodegradabile.

· La cât timp trebuie curățată o tapiterie auto din piele?

Tapiteria din piele naturală suferă mici modificări odată cu schimbările de temperatură. Recomandarea noastră este să o curățați cel puțin o dată la trei luni, adică atunci când se schimbă anotimpul. Desigur, acest lucru nu reprezintă o constantă, intervalul de timp la care curățați tapiteria poate varia în funcție de cât de des utilizați automobilul.

· Nu parca mașina în soare dacă ai tapiterie din piele

Pielea se degradează foarte repede dacă este expusă la soare și căldură, tocmai de aceea vă recomandăm să folosiți întotdeauna un parasolar atunci când vă parcați autoturismul în soare. De asemenea, vă recomandăm să parcați mașina în zonele umbrite sau acoperite, cât mai departe de razele ultraviolete.

· Ce fac dacă pielea de pe tapiterie este deteriorată?

În cazul acesta e timpul ca mașina ta să beneficieze de o retapițare. Partea bună este că se poate retapița orice, de la interiorul mașinii, volan până la bord, dacă este cazul. Prețurile variază în funcție de foarte multe criterii așa că dacă v-am pus pe gânduri, cel mai bine este să cereți o oferă de preț de la firmele care se ocupă de acest lucru.

Sperăm că v-au fost de folos aceste informații și că v-ați îmbogățit cunoștințele despre intretinere si curatare tapiterie auto din piele.