Acasa / Blog / O curatenie eficienta in prag de Sarbatori!

O curatenie eficienta in prag de Sarbatori!

Postat pe 23-01-2015

Firma de curatenie Bucuresti Best Cleaning Experts vine in ajutorul dumneavoastra cu un articol util si potrivit pentru perioada Sarbatorilor de iarna.

Toate gospodinele ar trebui sa recunoasca si admita acest lucru: nu fac curatenie pentru ele niciodata! Le incanta mereu ideea de a avea o casa curata, dar mai ales sa stie ca musafirii lor vor fi impresionati de modul cum arata si de impecabilitatea acesteia, chiar daca ei nu stiu si nu cunosc ce munca titanica se afla in spatele unei case ce arata impecabil.

Trebuie sa recunoastem ca totusi curatenia reprezinta un stres, pentru fiecare dintre noi. Ne apucam cu o saptamana inainte de Sarbatori si incepem marea organizare: geamuri, covoare, gresie, faianta, dulapuri, frigider, aragaz. Oare termin in timp suficient sau oare reusesc sa ma mobilizez astfel incat sa fie totul gata?

Daca nu, schimbam organizarea! Nu e niciodata simplu sa faci curat, mai ales ca fiind perfectioniste, se intampla, de multe ori sa curatam de doua ori acelasi obiect. Si cand am spus ca se afla o munca titanica in spate, nu am exagerat. Si trecand la fapte, propun o serie de tips-uri care sa va optimizeze planul de curatenie.

In primul rand, incepeti cu ceea ce va place mai putin sa curatati. De exemplu, geamurile nu sunt obiectele mele preferate pentru a le curata, deoarece sunt greu de sters si necesita o atentie deosebita. Si daca tot vorbeam de geamuri, va sfatuiesc sa nu le curatati atunci cand e soare afara si nici sa utilizati ziare. Asa e ca nu stiati de ziare? Ziarele lasa urme pe geam usor insesizabile, de aceea trebuie curatate cu o carpa de bumbac sau laveta usor umezita intr-o solutie formata din apa si otet.

Covoarele dumneavoastra vor capata un aspect optim curatandu-le cu o solutie speciala, fara a le afecta tesatura, in schimb evitati sa le bateti, deoarece nu faceti altceva decat sa le deteriorati aspectul. De asemenea, in solutia pentru curatarea covoarelor, puteti pune si bicarbonat de sodiu care ajuta la eficientizarea curateniei dumneavoastra. Si am ajuns la frigider! Si va spun un pont foarte important, si anume, pentru a scapa de mirosul neplacut din frigider puteti prepara o solutie formata din lamaie si bicarbonat, solutie pe care o lasati peste noapte pentru a-si face efectul.

De asemenea, puteti folosi bicarbonatul si pentru a curata frigiderul, datorita efectelor sale abrazive si de albire. In privinta organizarii sifonierelor si dulapurilor, organizati-va pe incaperi, deoarece e mai simplu si mai putin stresant, astfel incat in fiecare zi, realizati cate o camera pe care sa o restructurati dupa bunul plac, astfel nu se mai creeaza niciun haos si nici nu mai apare notiunea de criza de timp. In cazul in care gasiti obiecte pe care trebuie sa le depozitati in alta parte, le puneti intr-o cutie pe care o etichetati punandu-le la locul potrivit atunci cand in incaparerea respectiva faceti curat.

Firma de curatenie Bucuresti vine cu un alt pont: daca in timpul curateniei dati de obiecte care nu va mai sunt deloc necesare, nu ezitati in a le dona, deoarece, cu siguranta, exista persoane care le-ar putea utiliza in scopuri foarte bune, in timp ce la dumneavoastra in casa doar ar ocupa loc.

Praful nu trebuie sters cu foarte multa solutie speciala, pentru ca nu impiedicati indepartarea totala a acestuia, dimpotriva ajutati la depunerea mai rapida a prafului, deoarece suprafata stearsa se usuca mai greu. La final, ar fi ideal sa lasati usile, manerele, intrerupatoarele, mai ales ca sunt o idee mai migaloase, dar sa nu uitati de ele, deoarece si acolo exista urme de praf care nu se potrivesc in peisajul casei dumneavoastre.

Asa e ca noi, toti, suntem disperati sa avem o casa curata? Suntem, trebuie sa recunoastem, mai ales ca locul nostru reprezinta cartea de vizita pentru orice musafir. De ce sa nu recunoastem ca si atunci cand avem liber tot curatenie facem!