Acasa / Blog / Firma de curatenie Bucuresti – Cum indepartam parul de animale din casa?

Firma de curatenie Bucuresti – Cum indepartam parul de animale din casa?

Postat pe 09-02-2015

Firma de curatenie Bucuresti, Best Cleaning Experts, te invata tot ce trebuie sa faci pentru a scapa de parul animalelor din casa ta.

Animalele de companie imbogatesc viata oricui si ne ofera atat de multe beneficii incat nu putem renunta la ele. Multe persoane care intentioneaza sa isi ia un animal de companie blanos se tem de parul lasat de acestea. Exista in popor conceptul eronat conform caruia acolo unde exista un animal de casa, curatenia nu mai poate fi instaurata. Cu putina dedicare si dorinta de munca din partea stapanului si cateva solutii eficiente, pe care le vom descoperi in cele ce urmeaza, parul de animal nu ar mai trebui sa stea in calea curateniei desavarsite.

Aspiratorul este un accesoriu obligatoriu in orice casa in care exista un caine sau o pisica. Matura nu reuseste sa adune eficient parul si praful, lucru pe care aspiratorul il realizeaza cu brio. Majoritatea aspiratoarelor vin insotite de perii special destinate indepartarii parului; folositi aceste perii atunci cand aspirati covoarele si mochetele.

Parul adanc ascuns intre fibrele covorului nu se va da batut in fata periei aspiratorului, asa ca veti avea nevoie de un ajutor suplimentar.

Bicarbonatul de sodiu este miraculos cand vine vorba de indepartat parul si mirosul de animale. Presarati putin bicarbonat de sodiu pe covor sau mocheta, lasati sa actioneze cateva minute apoi aspirati. Bicarbonatul de sodiu are marea calitate de a desprinde firele de par dintre fibrele covoarelor.

O alta solutie eficienta este folosirea balsamului de rufe. Dizvolvati o cantitate mica de balsam de rufe in apa, iar intreaga solutie turnati-o intr-un pulverizator, cum ar fi cel de geamuri. Stropiti covorul cu aceasta solutie in cantitate moderata astfel incat covorul sa nu devina prea umed. Asteptati sa se usuce, apoi aspirati. Ca si in situatia anterioara, parul de animal va fi mai usor de aspirat.

Inainte de a purcede la aspirat covoarele si restul locuintei, incepeti direct cu sursa problemelor. Da, aspirati cainele! Pentru un caine acomodat de la o varsta frageda cu aceasta manopera, aspiratul poate fi un rasfat. Atasati aspiratorului peria mica si treceti la treaba. Nu numai ca veti scoate tot parul mort si preveniti contaminarea casei, dar veti oferi si un masaj cainelui. Cainilor care se tem de aspirator sau zgomote, nu le furnizati acest chin.

De pe covor, parul (de la suprafata de aceasta data) poate fi strans si cu ajutorul unui mop putin umezit. Buretele de vase, usor umectat, reuseste sa adune eficient parul cazut pe canapele, fotolii, mobilier si chiar pe mochetele cu fibre scurte.

De pe canapele si mobilier parul poate fi luat si cu ajutorul manusilor de cauciuc (chirurgicale, de menaj sau de gradina). Manusile de gradina cu suprafata palmelor fomata din bobite de cauciuc sunt foarte eficiente. Puteti spori eficacitatea lor printr-o usoara umezire.
Benzile adezive au mare succes in indepartarea parului de animale de pe canapele sau tesaturi. In comert veti gasi role cu hartie adeziva, usor de plimbat pe suprafata ce se doreste a fi curatata. Daca nu aveti la indemana o astfel de unealta, pur si simplu infasurati in jurul maini o banda de scotch mai lata si atacati parul. Pentru haine si suprafetele textile rolele adezive sunt cele mai eficiente. Dar nu uitati si de periile de radacina sau cele cu peri naturali, desi. In masina de spalat, balsamul de rufe este principalul inamic al parului prins pe tesaturi.
Mobilierul sau pardoseala se curata foarte usor cu o racleta cu lamela de cauciuc. In fapt cauciucul este principalul inamic al parului.

Cu toate aceste sfaturi oferite de Best Cleaning Experts, firma de curatenie Bucuresti, este imposbil sa mai aveti problem din acest punct de vedere. Ideal e sa fiti mereu preventiv si sa va luati toate masurile, mai ales daca exista si copii, pentru ca cei mici sunt cei mai buni prieteni ai animalelor. Totusi, in conditiile in care, doriti o curatenie realizata optim, apelati cu incredere la toate serviciile pe care le ofera Best Cleaning Experts, optati pentru un serviciu care sa includa curatenia oe care doriti sa o aveti in casa dumneavoastra.